SONY DSC

Allt du behöver veta om Joystick 6.0 och lite till

Joystick är ett årligen återkommande arrangemang för dataspelsmusik som sedan starten 2006 har framfört musik från spel som Tomb Raider, Assassin’s Creed och The Legend of Zelda. Nu är det dags igen när vi levererar vår sjätte konsert, döpt till Joystick 6.0.

Se hela årets program här!

I vanlig ordning produceras och presenteras konserten av musikern, filmkritikern, journalisten och spelentusiasten Orvar Säfström. Den alltid lika energisprakande och dynamiska dirigenten Charles Hazlewood återvänder också för att leverera smäktande och pompösa speltoner i Malmö konserthus i maj.

Årets Joystick-konsert  kommer att vara indelad i två specifika akter. Akt ett kommer att enbart bestå av musik ifrån spel som lanserades för 1995. Det innebär att första akten blir blir helt dedikerad till retromusik. I akt två kommer vi sen enbart höra spelmusik från 2010 och framåt. Det finns alltså en Då & nu-tema över årets konsert.

Årets Joystick-konserter går av stapeln den 9 och 10 maj.

Biljettpriset är 310 kronor eller halva priset för studerande och ungdomar som är 18 år eller yngre.

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.