DSC_0207-001

Joystick-bloggen trycker på reset och får en redaktör

I samband med vår Joystick 6.0-kickoff får Joystick-bloggen nytt skal och högre ambitionsnivåer. Bloggens tillsatta redaktör Alexander presenterar sig samtidigt som han förklarar vad han vill uppnå med det nya initiativet.

Hej!

Jag heter Alexander Cederholm men du kan kalla mig Alex framöver.

Jag är nya Joystick-bloggens redaktör och huvudsakliga bloggare. Exakt vad det betyder skall jag alldeles strax förklara men låt mig först presentera mig.

Jag är en 33-åring entusiast som alltid omgett mig med spel och spelkultur. Jag har fascinerats av digitala spel sen jag var liten parvel och den nyfikenheten och kärleken till spel har aldrig slocknat.

Normal_tac2Jag började som många av er med att spela NES på 80-talet även om jag dessutom parallellt varvade detta med Commodore-spelande.

Med åren växte sig kärleken och passionen starkare vilket ledde till att jag började skriva om spel. Min första spelpublikation är en pappersblaska jag och min lillebror totade ihop åt hans mellanstadieklass.

Med Internets intåg och ett växande intresse för att skriva hoppade jag lite försiktigt runt bland unga hemsidor som bad om mitt spelskrivande. I 2001 fann jag idag nerlagda Nintendo-on.net, anslöt mig och blev raskt en uppskattad redaktionsmedlem och kort därpå självaste chefredaktören. Sen sommaren 2001 har jag aldrig slutat skriva om spel. Nintendo-sidan blev efter några år multiformatsidan GAMEcore.se som efter tio långa år stängdes ner förra sommaren.

Jag har skrivit och tyckt till om spel i över tolv år i alla tänkbara mediaformat. Spel är fortfarande det som fascinerar mig mest. Utöver skrivandet är jag även delgrundare och djupt involverad i den Malmöbaserade spelföreningen Terebi Ge-mus aktiviteter som bl.a. under många år samarbetat med Malmö konserthus inför varje ny Joystick-konsert. Jag lever och andas spel helt enkelt. Jag vill lyfta fram spel som legitim kultur- och konstform. Joystick-bloggen blir ännu en ventil och verktyg för mig att genomföra detta mål.

BLOGGENS SYFTE
Joystick-bloggen kommer föga förvånande fokusera sig på musik från spel. Det är här du får veta vilket som är nästa låt i Joystick 6.0-repertoaren, det är här du får se bakom kulisserna och det är här du blir uppdaterad om allt som kommer att ske inför och under konserten.

Låt oss därmed få det överstökat här och nu. Det finns en länk direkt till höger som gör att du kan köpa en biljett till konserten som går av stapeln i maj. Jag rekommenderar ett köp. Det är en upplevelse värd att uppleva. Jag har besökt samtliga Joystick-konserter genom åren och jag har tagit med mig något minnesvärt från varje konsert. Älskar du spel och musiken i dessa bör du överväga ett besök. Det var säljsnacket. Nu lämnar vi det bakom oss.

Med det sagt vill jag tydliggöra att mitt och Malmö konserthus mål inte är att enbart marknadsföra Joystick-konserten med denna blogg. Tanken är att vara en plats där vi samlas för att tillsammans diskutera och dela med oss av minnen och funderingar kring spelmusik.

2014-01-017Se mig lite som er man på insidan. Bortsett från uppdateringar om konsertens innehåll tänker jag intervjua folket som kommer leverera Joystick 6.0 till er. Detta tänker jag varva med egna reflektioner, gästkrönikor, omröstningar samt information och tankar om musiken som adderas till programmet med vad tiden lider.

Joystick-bloggen skall dock inte vara en enkelriktad gata utan jag vill uppmuntra konversation. jag vill ha det folkligt! Jag vill höra era tankar om allt möjligt runt musik i spel. För precis som mig har du säkert många intressanta åsikter. Till viss del vill jag att du hjälper mig utforma bloggens innehåll så jag kan skriva om det du finner intressant.

Tillsammans tycker vi till om det växande programmet, tillsammans röstar vi fram den bästa Joystick-låten genom tiderna och tillsammans sprider vi kärleken och passionen vi hyser för spelmusiken.

Denna konversation sköter vi här på bloggen men även via sociala mediaplattformar som Facebook, Twitter och Instagram. Mitt mål är att bygga upp en musikspelälskande community som slutligen kommer superpeppade till konserthuset i maj där vi alla kan ses, skaka hand och konversera ansikte mot ansikte. Det vore superskoj!

Men allt måste börja någonstans. Nu vet du vem jag är, vad jag vill och förmodligen kommer du förstå visionen för Joystick-bloggen efter bara en kort tid av återbesök. Innan dess är du välkommen att själv hälsa och presentera dig i kommentarerna. Det är inte mer än rätt nu när du vet allt om mig!

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.