Mighty-Switch-Force-Logo

Dagens spelmelodi: Mighty Switch Force (3DS) – Love You Love You Love (2011)

Nu blir det lite mer svängigt igen! Läsaren Sebastian Boqvist Bäckman som följer oss via Facebook-sidan Joystick Malmö tipsade oss i veckan om denna förträffliga och upplyftande truddelutt från det nedladdningsbara pusselplattformspelet Mighty Switch Force från spelstudion Wayforward.

Jag satt faktiskt i dagarna och funderade över hur jag skulle få in kompositören Jake Kaufmans musik här på Joystick-bloggen. Saken är den att Kaufman arbetar på Wayforward. Studion i sin tur är kända för att göra vackra och välanimerade versioner av redan existerande varumärken som Double Dragon, Duck Tales och Blood Rayne. Eftersom på bloggen primärt belyser originalstycken för att ge historisk kontext samt tolkningar av musikstycket hade det inneburit att Kaufman hade hamnat i skuggan, något mannen inte förtjänar då han gör fantastisk spelmusik som går helt i linje med den gamla skolan men som samtidigt tillämpar modern teknik.

Plötsligt dök Sebastians förslag upp och där hade jag plötsligt min lösning! Mighty Switch Force är nämligen ett originalspel från Wayforward.

Om du också vill att din favoritmusik skall synas på bloggen så skriver du direkt på Facebook-sidans vägg eller till @joystickmalmo på Twitter. Om du dessutom skriver taggen #joystick6 i dina inlägg syns tipset direkt på bloggen. Det vore uppskattat! Tillsammans kan vi få bloggen till ett skönt nav där det flödar in ny spelmusik hela tiden.

Nu lyssnar vi på Jake Kaufmans melodi Love You Love You Love från Mighty Switch Force. En glad och dansant låt som är svår inte nicka i takt med.

Originalstycket från spelet.

En soft tolkning med ett framträdande Mega Drive-sound som döljer en tempoväxling i slutet.

Bidra till Dagens spelmelodi

Har du själv en version av den här låten som du vill dela med dig av? Skriv i kommentarerna eller tagga #joystick6 på Facebook och Twitter.

Vill du bidra till Dagens spelmelodi? Då är det bara att skriva och länka till din favoritmusik på sociala medier och tagga #joystick6

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.