xpbmh4syfhlvulyackh0

En uppdatering angående era önskelåtar inför Joystick 6.0

För en tid sedan bad vi er önska musik till den första akten på JOYSTICK 6.0. Musiken skulle komma från spel före 1995 (akt 2 innehåller bara spelmusik efter 2010). Det gällde också att tänka lite musikaliskt, och gärna komma med tankar om orkestrering och annat – och vi har fått in massor av intressanta förslag!

Vi kommer snart att presentera de låtar som ni ska få rösta om, men innan dess några ord om de låtar vi sorterat bort.

Här är några exempel på önskningar som kommit in, men som inte stämmer med våra kriterier vad gäller releaseår:

“Gerudo Valley” Legend of Zelda: Ocarina of Time
“Trainer Battle Theme” Pokemon X & Y
“Apotheosis” Journey
“Main Theme” Injustice – Gods Among Us
“Main Theme” Max Payne
“One Winged Angel” Final Fantasy VII
“You are Not Alone“ Final Fantasy IX
“The Sanctuary of Zitah” Final Fantasy XI
“Ultima Weapon” Final Fantasy XIV

“One Winged Angel” hör också till en andra kategori, nämligen spelmusik vi redan kört på JOYSTICK. Andra förslag som Rob Hubbards ”Delta” eller ”Angel’s Fear” från Secret of Mana sorterar vi också in under önskerepriser, men blir inte aktuella i detta fall.

Sen har vi också några önskemål som ligger i en helt annan genre musikaliskt. Visst, det går att göra om nästan vad som helst till symfonisk orkestermusik, men det finns egentligen ingen poäng med att framföra musik som låter så annorlunda från originalet att stycket inte går att känna igen.

Men, som sagt har vi fått in massor av intressanta förslag. Vi tänker sträcka oss fram till året 1995 (även om vi tidigare sagt före 1995) eftersom många bra förslag är från just det året. Vi håller just nu på att sammanställa de bästa idéerna och dessa kommer ni alltså sedan att kunna rösta på.

Håll utkik här!

Orvar Säfström – Underscore Productions

Richard

Richard jobbar på forskningscentret Medea på Malmö högskola.