91Ec1VGmuqL._SL1500_

Dagens spelmelodi: Etrian Odyssey 3: The Drowned City (NDS) – The First Campaign (2010)

Du där! Du ser måndagstrött ut! Vad sägs om att vi rivstartar din vecka med en komposition från Etrian Oddissey 3 signerad den fantastiske Yuzo Koshiro!

Eftersom jag redan berättat om denna japanska kompositör tidigare rekommenderar jag att ni går och läser om honom i blogginlägget döpt till Dagens spelmelodi: Actraiser.

Originalet i all ära men vana trogen har man gjort en orkestral och mer instrumental version av låten som inte kunde klämmas ut ur Nintendo DS-enhetens ljudchip. Därför vill jag gärna att ni fokuserar er uppmärksamhet på denna CD-version i dag om ni bara har tid att lyssna en runda.

Det här ett härligt rockig låt som verkligen får igång adrenalinet, inte helt olikt den känslan som musiken i Ys frambringar, vilket så klart har sina naturliga skäl. Det är klassiskt och modernt i en fenomenalt effektiv förening. Fioler och elgitarrer i ljuvlig harmoni. Fiolerna verkligen lyfter stycket till oanade höjder. Även blåsinstrumentsegmentet vid 02:40 är otroligt välplacerat och ger lyssnaren några sekunders andrum och kontrast mitt i det skoningslösa tempot. Det är en låt det öser om och den är perfekt att starta dagen samt veckan med. Mycket nöje!

Originallåten direkt från spelet

Den grymma Super Arrange Version

Bidra till Dagens spelmelodi

Har du själv en version av den här låten som du vill dela med dig av? Skriv i kommentarerna eller tagga #joystick6 på Facebook och Twitter.

Vill du bidra till Dagens spelmelodi? Då är det bara att skriva och länka till din favoritmusik på sociala medier och tagga #joystick6

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.