1-4

Dagens spelmelodi: Resident Evil 3: Nemesis (PS1) – Staffs & Credits (2000)

Vad söker du mest av allt efter när du flytt från en zombieinfekterad stad som nyss sprängts i luften och samtidigt haft en personlig muterad jägare i hasorna hela spelet? Lugn så klart! Och det är vad man ges i dagens låt som vi blev tipsade om från Twitter-användaren @Hexelf.

Den här hemtrevliga idylliska melodin är vad man möter när Resident Evil 3: Nemesis är över. Den kanske kan upplevas som lite naken till en början med sina akustiska gitarrer och piano men det ändras snabbt när låten bullar upp med trummor, basgång och elgitarrer, utan att tumma på den störtmysiga känslan som genomsyrar stycket. Det är sannerligen ett musikstycke som är värt att sträva efter efter en lång kamp genom Racoon Citys gator och gångar.

Bakom musiken står Masami Ueda som har en ruskigt imponerande meritlista där han varit involverad i spelserier som Resident Evil, Devil May Cry, Bayonetta och Okami. Han var dock inte ensam på Resident Evil 3: Nemesis utan fick hjälp av Saori Maeda, en dam som främst arbetat med Resident Evil-musiken sen sin debut i Resident Evil 3: Nemesis.

Det är kul när spel som är synonyma med skräck, dova tongångar eller bara ambienta ljud går plötsligt innehåller en sådan stark konstrast som den här. Det påminner lite om hur Silent Hill alltid innehåller ett lite mer lättsamt stycke som oftast får agera frontman åt spelet. Det är på gränsen till bissart. I Resident Evil 3: Nemesis falls känns det som Capcom helt enkelt anammade sitt banala splatter-tema och gjorde saker lite medvetet härligt småtöntigt i sluttexterna med lyckat resultat.

Om du också vill att din favoritmusik skall synas på bloggen så skriver du direkt på Facebook-sidans vägg eller till @joystickmalmo på Twitter. Om du dessutom skriver taggen #joystick6 i dina inlägg syns tipset direkt på bloggen. Det vore uppskattat! Tillsammans kan vi få bloggen till ett skönt nav där det flödar in ny spelmusik hela tiden.

Musiken som spelar när eftertexterna rullar.

Bidra till Dagens spelmelodi

Har du själv en version av den här låten som du vill dela med dig av? Skriv i kommentarerna eller tagga #joystick6 på Facebook och Twitter.

Vill du bidra till Dagens spelmelodi? Då är det bara att skriva och länka till din favoritmusik på sociala medier och tagga #joystick6

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.