Joystick 6 - Publikval02

Detta är musiken ni vill höra under Joystick 6.0! Resultat avslöjade!

Rösterna är räknade. Nu är det avgjort vilken retromusik ni har valt att Malmö symfoniorkester vi skall spela under akt 1 av Joystick 6.0!. Nu tänker jag lämna över ordet till Orvar och Magnus.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

“Med omröstningen färdig har vi nu fått tydliga indikationer på vad ni helst vill höra i vår retroakt på Joystick 6.0. Nu börjar vårt jobb att förvalta den entusiasm ni visat! Ansökan om tillstånd från Nintendo (som är ett sjuhelsikes jobb varje gång) är sedan länge inlämnad för säkerhets skull, men är fortfarande inte i hamn. Deras välvilja är avgörande för om vinnarbidragets NES/SNES-medley kommer med, så håll tummarna! Tvåan, Mega Man kan vi däremot lova direkt. Det blir en stor svit med en mängd olika teman, en spännande utmaning då musiken är väldigt långt från orkestermusik egentligen. Slutligen väljer vi att även inkludera erat tredje val, ett rejält Amiga-medley med musik från bl. a. Faery tale Adventure och The Secret of Monkey Island.

Utöver dessa tre önskeinslag tillkommer förstås en massa annan musik, och vi ser fram emot ett fullständigt programsläpp inom kort!

MVH

/Orvar Säfström & Magnus Johansson – Underscore Productions”

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Resultat, motiveringar och vinnare
Här nedan kan ni se hur rösterna fördelades mellan de olika förslagen. Värt att notera är att NES/SNES-medleyt gick om Mega Man efter halva röstningsperioden och Amiga-medleys rusade bort ifrån Commodore 64-medleyt de sista två dagarna.

Tävlingen är också avgjord. Vinnaren blir kontaktad inom kort av oss på e-post.

Magnus och Orvar hälsar även att dom blivit väldigt inspirerade av allas entusiasm och engagemang. Det är fullt möjligt att förslag 4 till 6 kan bli aktuella i framtiden.

NES/SNES-medley – 27 %
Mega Man-medley – 23 %
Amiga-medley – 20 %
Warcraft 2-svit – 12 %
Commodore 64-medley – 12 %
Seiken Densetsu-svit - 6 %

Vi vill också lägga upp några av era olika motiveringar för att visa er entusiasm. Det har varit superkul att se att en majoritet som röstat även motiverade sitt val. Nu låter jag era egna ord avsluta dagens inlägg. Tack till alla som önskade musik i januari, röstade och motiverade. Vi hoppas ni skall bli ruskigt nöjda med Joystick 6.0 som ni nu varit delaktiga i att utforma.

“När jag såg att en Seiken Densetsu-svit fanns på röstningslistan blev mina ögon helt uppspända. Det här spelets soundtrack är något som jag tycker borde få mycket mer uppmärksamhet än vad det har fått, för det är proppfullt med otroliga låtar.”

“Ninja Gaiden!!! Snälla. Jag med flera kommer att få tårar i ögonen och gråta som de medelålders män vi är! :D

“Sidchipet har en speciell plats i allas hjärtan. Går inte att jämföra med nåt annat.”

“Amiga-soundet har varit viktig för min musikaliska inriktning inom modern och klassisk musik. Amiga har gjort stora avtryck inom spel & musikhistorien och förtjänar att sättas i ramljuset och presenteras vackert och inpacketerat av MSO.”

“Uppväxt med Nintendo. Vill uppleva min barndom och dess retromusik blandat med min favoritmusik idag – klassisk musik. Tänk om Nintendo-skaparna skulle få se detta idag? De skulle hylla Sverige och MSO för dess kärlek till klassisk musik från två olika världar.”

“Eftersom Secret of Monkey Island i orkestrerad form troligtvis skulle få mig att gråta.”

“Jag kände mig till tvungen att representera min gamla Amiga 600. Dels av sentimentala anledningar som att det nog var den “spelmaskinen” jag använde under absolut längst tid  men också för att den med sina, åtminstone för tiden, fantastiska samplingsegenskaper. Jag gjorde nämligen själv lite försök till musik och hemmasnickrade ljudeffekter på den.

Det var på Amigan jag första gången hörde “riktiga” låtar i spelsammanhang. Låtar som “War (never been so much fun)” från Cannon Fodder med riktig sång, Disposable Hero med musik av The Prodigy och poppiga syntlåtar i Apidya –klart den har ett helt bibliotek med musik som gör sig bra på riktigt aukustiska instrument!”

“För mig är Joystick nostalgi, och för mig är nostalgi Amiga!”

“Mega Man får anses vara en av milstolparna i tv-spelshistorien. Då jag under gymnasiets sista år hade som projektarbete att arrangera om bland annat Mega man och Castelvania för orkester vet jag vilken utmaning det faktiskt är. Det vore underbart att höra ett arrangemang utfört av ett proffs framfört av en professionell orkester!”

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.