Joystick 6.0 - Rosta

Vilken musik vill du höra under akt 1 av Joystick 6.0? Rösta och tävla!

Röstningen avslutades fredagen 21 mars kl 16. Resultaten finns här!

Era musikförslag har tagits emot och synats av Orvar och övriga som producerar årets Joystick-konsert. Nu är vi redo att avslöja vilka idéer och arrangemang dessa önskemål har lett till. Det är er tur att syna de sex förslagen och rösta på det förslag ni vill lyssna på i maj under Joystick 6.0:s retrospäckade första akt. Alla som röstar har även chansen att vinna två biljetter till konserten.

Lite att tänka på

Innan ni röstar vill vi att ni har underlaget för att göra ett så informerat beslut som möjligt. Det betyder att jag kommer presentera ett ungefärligt innehåll vad varje förslag kommer att innehålla. Många av era förslag har lett till att Joystick-truppen arrangerat ihop medleys och sviter för att få in så många av era önskemål som möjligt.

Det är även viktigt att påpeka att bara för att en låt nämns i låtlistan nedan är det ingen garanti för i hur stor utsträckning den kommer att tillämpas i ett stycke eller medley. Den kan stå i rampljuset, men det kan också vara så att vi använder olika element från flera olika teman i ett och samma spel, väver ihop dem på olika vis. Musiken kommer alltså att vara representerad, men det är inte bestämt i hur hög grad. Arrangemangen är helt enkelt inte färdiga: musik kan tillkomma men vi hoppas denna vägledning och dessa låtlistor kan ge er en bild av vad vi vill uppnå med musiken från spelen.

Jag vill också förtydliga att det inte är riktigt avgjort hur många av dessa förslag som faktiskt kan komma att användas. Det beror på hur spridda er röster är, på hur långa olika sviter blir och på övrigt innehåll i konserten. En sak är i alla fall säker: din röst räknas!

Rösta, tävla och vinn

Under veckan som omröstningen pågår kan ni välja att fylla i formuläret som finns under omröstningslådan. Om ni gör det deltar ni i en tävling där ni kan vinna två biljetter till Joystick 6.0 under valfri konsertdag i maj. Det vi behöver är din e-postadress så vi kan kontakta dig om du vinner samt en motivering varför musiken du röstade på skall vinna och vara med på konserten. Glöm inte att i formuläret ange vilket alternativ (1-6) du röstade på. Håll motivationen kort och tydlig. Några få meningar räcker.

De nominerade är…

Här nedanför har vi gjort spellistor (varje spelare innehåller flera låtar du kan bläddra mellan) med de alternativ du kan rösta på. Lyssna igenom allt och ta sen ett informerat beslut!

01. Amiga-medley

Joystick har tidigare inte framfört mycket Amiga-musik, men det verkar ni vilja råda bot på då många av er önskade musik från just denna spelplattform. Spel som Wings, Faery Tale Adventure och The Secret of Monkey Island kan ni finna här.

02. Warcraft II-svit

Musik från MMORPG-succén World of Warcraft har ofta representerats under konserter men ni som önskat har haft ett specifikt önskemål om att gå tillbaka till RTS-rötterna där allt började.

03. Seiken Densetsu-svit

Seiken Densetsu, Mystic Quest, Final Fantasy Adventures. Kärt barn har många namn. Det är inte ofta Joystick framför Game Boy-musik. Därmed har ni önskat fram ett ganska okänt soundtrack från spelpojken som tog världen med storm när det kommer till musik ni vill höra i konserthuset.

04. NES/SNES-medley

Nintendo-spel har en speciell plats i era hjärtan. Det gjorde önskelistan tydligt. Därmed planeras det att bjudas på ett potpurri av musik från Nintendos 8- och 16-bitsperiod. Här bjuds det på musik från bl.a. Rygar, Super Metroid, Duck Tales, Star Fox och Shadowgate.

05. Mega Man-medley

Det är dags för den blå bombaren att inta scen efter fem konserter utan den lilla robotens närvaro. Många av er älskar musiken från Mega Man-serien och därmed planeras det ett medley med det klassiska Mega Man 2-introt och omtyckta bossteman från bl.a. Elec Man och Spark Man.

06. Commodore 64-medley

Commodore 64 har alltid haft en plats i Joystick men nu är det dags att röra om i grytan rejält. Ni har önskat så mycket “ny” Commodore 64-musik att vi med enkelhet kan skapa ett nytt medley. Ett medley som skulle innehålla godbitar från bl.a. Zoids, Nemesis the Warlock och Archon.

Nu vet ni vad som gäller. Nu har ni fått ta del av de sex förslag som producenterna kokat ihop baserat på de önskemål ni gav i början av året. Nu är det bara att rösta och se vad slutresultatet blir. Utöver dessa önskearrangemang bjuder så klart konsertens första akt på ännu mer spännande och underbar retromusik. Mer om detta i framtiden.

Omröstningen avslutades fredagen den 21 mars och vinnaren är kontaktad.


 

Rösta på din favorit och tävla!

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.

  • Svante Lovén

    Arfgh.. hur tusan skall man kunna välja ut en av alla dessa wins? Det är inte rättvist! Spela allt!