pokemon-black-white-2

Dagens spelmelodi: Pokémon Black 2 & White 2 (NDS) – Champion Iris Theme (2012)

Veckans andra önskade spelmelodi kommer från Pokémon-serien, närmre bestämt från Pokémon Black Version 2 och White Version 2 där det visar sig att en vän från första Nintendo DS-spelet lyckats klättra till toppen i Pokémon-tränarhierarkin.

Musiktipset kommer från Nebez Kassem med Twitter-användaren @Nabaxo, .

Iris, även känd som “The Girl Who Knows the Hearts of Dragons” är en mästare att hantera Pokémon av draktyp. När man för första gången träffar henne i Pokémon White är hon gymledare i staden Opelucid. I Pokémon White och Black Version 2 dyker hon först upp och hjälper spelaren att hitta Team Plasma i Castelia City. Det är dock i slutet av spelet som det visar sig att iris lyckats besegra regerande pokémon-mästaren Alder och därmed själv är pokemon-mästaren du som spelare måste fälla för att ta dig an titeln.

Det är förmodligen också därför hennes ledmotiv, skrivet av Hitomi Sato, som slutboss är så annorlunda. Man utmanar ingen rival utan snarare en bekant och vän. Musiken har tempot som en traditionell bosslåt och också otroligt många instick av betydligt mer lättsamma melodier och toner. Det känns som man håller en vänskapsmatch och visar upp den sanna pokemon-tränarandan, precis som det borde vara.

—————————————————————————————————————————————-

Om du också vill att din favoritmusik skall synas på bloggen skriver du direkt på Facebook-sidans vägg eller till @joystickmalmo på Twitter. Om du dessutom skriver taggen #joystick6 i dina inlägg syns tipset direkt på bloggen och vi kan hålla reda på era tips enklare. Det vore uppskattat! Tillsammans kan vi få bloggen till ett nav där det flödar in ny spelmusik hela tiden.

Iris bosstema.

Bidra till Dagens spelmelodi

Har du själv en version av den här låten som du vill dela med dig av? Skriv i kommentarerna eller tagga #joystick6 på Facebook och Twitter.

Vill du bidra till Dagens spelmelodi? Då är det bara att skriva och länka till din favoritmusik på sociala medier och tagga #joystick6

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.

  • J-Gone

    Åh nej! Du spoilade vem pokémon-mästaren i Pokémon Black 2 och Pokémon White 2 är! Nej skojar bara :P
    Dock så kom spelen ut 2012 och inte 2011 som det står i titeln ;)

    • Alexander Cederholm

      Ojdå! Jag missade att informationen jag kollade var från Black & White Version 1. Wikipedia hade bakat in Version 2 i samma artikel ser jag nu. Det är åtgärdat. Tack för påpekandet!