terranigma_wall_4

Dagens spelmelodi: Terranigma (SNES) – The Underworld (1996)

Veckan får avslutas av ett sorgset tillika pompöst stycke från det någorlunda okända actionrollspelet Terranigma. Super Nintendo-titeln kommer från spelstudion Quintet, samma studio som gett oss spel som Actraiser, Soul Blazer, Illusion of time och Robotrek.

Musiken är skriven och komponerad av Miyoko Kobayashi and Masanori Hikichi mycket mer tänker jag inte tillägga idag eftersom Dan Jacobsson som önskade stycket skrev något väldigt utförligt och fint på egen hand så jag låter Dan ta över nu och så önskar jag alla en trevlig helg.

“Denna låten berör mig väldigt djupt. Melodin och arrangemanget som är väldigt sorgset i början får sedan ett väldigt driv i basen som tvingar lyssnaren att följa med på resan som spelet tar dig på. Stycket är väldigt välkomponerat då det presenterar den sorgsna resan som huvudrollfiguren måste ge sig ut på. Alla hans vänner är förvandlade till själlösa statyer, där ute väntar monster han måste besegra för att rädda dem. Han får aldrig återvända hem igen när han väl räddat alla men både stycket och berättelsen avslutas i ett maffigt dur. Bilden av Ark i sin röda poncho, ensam i det gråa landskapet kommer jag alltid bära med mig, precis som detta stycket.”

—————————————————————————————————————————————-

Om du också vill att din favoritmusik skall synas på bloggen skriver du direkt på Facebook-sidans vägg eller till @joystickmalmo på Twitter. Om du dessutom skriver taggen #joystick6 i dina inlägg syns tipset direkt på bloggen och vi kan hålla reda på era tips enklare. Det vore uppskattat! Tillsammans kan vi få bloggen till ett nav där det flödar in ny spelmusik hela tiden.

Bidra till Dagens spelmelodi

Har du själv en version av den här låten som du vill dela med dig av? Skriv i kommentarerna eller tagga #joystick6 på Facebook och Twitter.

Vill du bidra till Dagens spelmelodi? Då är det bara att skriva och länka till din favoritmusik på sociala medier och tagga #joystick6

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.

  • Mika Scaare

    Yes! Fast det var år och dagar sedan jag spelade, eller ens såg det här sorgliga spelet så har denna låten bränt sig fast i minnet för den symboliserar verkligen spelets tema helt perfekt. Den är faktiskt så bra att den ensam fick mig att ta mig an spelet efter att som tonåring sett en av mina dåtida vänner spela tre minuter av Underworld.