xenoblade_1600x900_wallpaper_A_1920x1080_wallpaperno.com

Dagens spelmelodi: Xenoblade Chronicles (Wii) – Refugee Camp (2011)

Under hela den här veckan på Joystick-bloggen kommer vi presentera önskemusik från er läsare. Veckan börjar med att Bernhard Johnsson, även känd som @StalkerNerd på Twitter, ville att vi skulle lyssna på ett musikstycke som är komponerat av Manami Kiyota från ett av av hans favoritspel – Xenoblade Chronicles.

“Den här musiken förmedlar ett konstigt mellanting mellan mys och sorg för mig. Det är inte det bästa låten från spelet men det mest unika.”

Det är inte så märkligt att Bernhard känner som han gör då melodin är ganska upplyftande av egen kraft men när den sätts i kontext med världen runtom upplever man den på ett helt annat vis. Som titeln antyder spelas musiken i en flyktingläger. Alla människor där har förlorat sina familjer, vänner och allt de äger. Det här är det dystra resultatet av en attack på Bionis-området kallat Koloni 6 som blivit ännu ett offer i den långdragna konflikten mellan folket från Bionis respektive Mechonis. Att regnet dessutom porlar ner på utsidan gör inte saker mer muntert.

—————————————————————————————————————————————-

Om du också vill att din favoritmusik skall synas på bloggen skriver du direkt på Facebook-sidans vägg eller till @joystickmalmo på Twitter. Om du dessutom skriver taggen #joystick6 i dina inlägg syns tipset direkt på bloggen och vi kan hålla reda på era tips enklare. Det vore uppskattat! Tillsammans kan vi få bloggen till ett nav där det flödar in ny spelmusik hela tiden.

Refugee Camp av Manami Kiyota

Bidra till Dagens spelmelodi

Har du själv en version av den här låten som du vill dela med dig av? Skriv i kommentarerna eller tagga #joystick6 på Facebook och Twitter.

Vill du bidra till Dagens spelmelodi? Då är det bara att skriva och länka till din favoritmusik på sociala medier och tagga #joystick6

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.