FFVI-iOS-Orchestra-Opera-House

Det kompletta konsertprogrammet för Joystick 6.0!

Här är ögonblicket många av er väntat på sen i januari! Det är dags att avslöja en helt komplett lista över Joystick 6.0-programmet. Inget mer mer väntande, inget mer hemlighetsmakeri. Det är dags att lägga alla kort på borden och vi hoppas ni tycker om den hand vi presenterar.

Uppdatering: se programmet för hela evenemanget här!

Akt 1:

Wing Commander – Svit
Amiga – Medley
Mega Man – Svit
Secret of Mana – Fear of the Heavens
Classic Nintendo – Medley
Final Fantasy VI – Overture/Aria di Mezzo Carattere (med Rickard Söderberg och Sabina Zweiacker)

Akt 2

Call of Duty: Ghosts – Legends Never Die
Assassin’s Creed IV Black Flag – Svit
The Last of Us – All Gone (No Escape)
L.A. Noire – Main Theme
Beyond: Two Souls – Jodie’s Suite (med Sabina Zweiacker)
Super Mario – Svit

——————————————————————————————————————————————

Publikens tre val
Som ni kan se är samtliga tre omröstningsvinnare med på programmet. Det fanns en risk enligt Orvar att dom inte kunde fixa rättigheterna till Nintendo-medleyt men nu är problemet löst! Därmed kan ni se fram emot klassisk musik från Nintendo, Amiga och Mega Man!

Älskat Final Fantasy 6-stycke framförs av duett
Något vi är väldigt glada att få berätta och framföra för första gången är att vi framför vi en helt ny bearbetning av overtyren och arian från ”Maria & Draco” i Final Fantasy 6. Detta älskade musikstycke kommer att sjungas av tenoren (och spelälskaren) Rickard Söderberg och sopranen Sabina Zweiacker som återvänder efter sin hyllade Joystick-debut förra året där hon framförde The Dragonborn Comes från spelet The Elder Scrolls: Skyrim.

Som om inte akt 1 sen gav er tillräckligt med retromusik avslutar vi akt 2 med en stor Super Mario-svit som vi inte framfört i Malmö förut.

Nu vet ni vad ni har att vänta er den 9 och 10 maj. Vad väntar ni på? Beställ biljetter idag och sprid ordet till era vänner genom att dela den här artikeln!

Priser
Biljett: 310 kronor
Studerande: 155 kronor (kräver studielegitimation)
Ungdomar under 19 år: 155 kronor

Nu vet ni vad konserten innehåller men ni vet fortfarande inte om allt som sker under Joystick-eventet. Det finns fortfarande skäl att besöka och följa Joystick-bloggen. Joystick är trots allt inte bara musiken utan även en folkfest som pågår på konserthuset dessa två dagar.

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.

 • Mika Scaare

  Aria di Mezzo Carattere!? Live!? På riktigt!? THRHFHFDHFGFGF

  • Alexander Cederholm

   Det blir inte mer riktigt än såhär!

 • Svante Lovén

  Episkt program. Någon har gjort en fantastiskt bra jobb B-)

  • Alexander Cederholm

   Hatten av till Orvar och Magnus på Underscore Productions samt alla er som röstade fram dunderfina medlyn!