IllusiveMan1

Dagens spelmelodi: Mass Effect 2 (multi) – Suicide Mission (2010)

Veckan får avslutas med ståtligt spektakulär musik från science fiction-eposet Mass Effect 2. Jag vill även passa på att tacka alla som lämnat in musikförslag under veckorna. Nästa vecka är det dags för Joystick 6.0 och jag hoppas få träffa många av er som följt bloggen. Jag kommer därmed sätta Dagens spelmelodi på paus i en vecka nu eftersom jag kommer vara väldigt upptagen med att hjälpa till inför konserten, evenemanget och allmänt rapportera från det. I nästa vecka kan ni förmodligen räkna med att Joystick-bloggen kommer fyllas av väldigt mycket videoinnehåll. Åter igen tack för era tips, entusiasm och support. Vi ses på Joystick 6.0!

Veckans sista musiktips kommer från Facebook-användaren Pablo Sorribes Bernhard. Han gav mig väldigt många musikförslag och jag tyckte till slut att det vore skamligt om vi inte lät Mass Effect-serien få en stund i rampljuset.

Musiken är skriven av Jack Wall och spelas under en av Mass Effect 2:s viktigaste scener, nämligen under den inledande delen av det självmordsuppdrag Shepard och hans besättning på Normandy tagit sig an tidigt i äventyret. Åtskilliga lojalitetsuppdrag, svåra beslut, timmar, blod, svett, tårar och en Reaper IFF i bagaget senare är det slutligen dags att ta klivet in i det dödliga Omega 4 Relay-området och ge sig i kollisionkurs med Collectors-basen.

Musiken passar perfekt för situationen. Den börjar på sitt Star Trek-mysiga vis men växer sakta men säkert till något både mörkare, mer allvarligt och pampigare. Musiken representerar enligt mig beslutsamhet, mod och offer. Det är ett exemplariskt sätt att förmedla den där motiveringssnackkänslan före en viktig match. Den inger dessutom mer förtroende för den egna kapaciteten än vemod. Besättningens liv är i dina händer och varenda beslut fram till nu kan avgöra allas öde. Spelet och berättelsen har nått sin “point of no return” och det förmedlar musiken med tydlighet och värdighet.

—————————————————————————————————————————————-

Om du också vill att din favoritmusik skall synas på bloggen skriver du direkt på Facebook-sidans vägg eller till @joystickmalmo på Twitter. Om du dessutom skriver taggen #joystick6 i dina inlägg syns tipset direkt på bloggen och vi kan hålla reda på era tips enklare. Det vore uppskattat! Tillsammans kan vi få bloggen till ett nav där det flödar in ny spelmusik hela tiden.

Suicide Mission från Mass Effect 2

Bidra till Dagens spelmelodi

Har du själv en version av den här låten som du vill dela med dig av? Skriv i kommentarerna eller tagga #joystick6 på Facebook och Twitter.

Vill du bidra till Dagens spelmelodi? Då är det bara att skriva och länka till din favoritmusik på sociala medier och tagga #joystick6

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.