RICKARD-MAJORAS-MASK

#joystick6 är över – här är reaktionerna!

Under två gråmulna majdagar fylldes Malmö Konserthus med folk som älskar att spela TV-spel och lyssna på spelmusik. Reaktionerna i sociala medier har varit många och här kommer några av höjdpunkterna. Det finns många #joystick6 både på Twitter och Instagram… Löpbilden föreställer en Rickard Söderberg som poserar framför Konserthusets mest fotograferade post it-konstverk: Majora’s Mask av Frida Schrödl.

Vad tyckte du om konserten och evenemanget? Skriv gärna i kommentarsfältet nedan eller på Joysticks Facebooksida.

Tidningen Kulturen skriver Mathias Jansson om Joystick 6.0:

Få hade för tjugo år sedan kunnat föreställa sig att dataspelmusik skulle framföras av världskända symfoniorkestrar på de stora scenerna runt om i världen. Man önskar att alla dessa oroliga mödrar som såg sina söner spenderade timme efter timme med dataspelandet i pojkrummet och som undrade vad det skulle bli av dem i framtiden. Att de hade fått kika in i salongen på Malmö konserthus och se hur deras barn tjugo år senare satt trollbundna och lyssnade på opera och orkestermusik. Det kan man kalla en kulturresa för dataspelen och deras trogna fans.

Läs också vad Ninjabob tyckte om konserten, och även vad Wictor Sundell skriver på spelsidan Level 7.

Här kan du se Instagram-bilder som är taggade #joystick6:

I rutan här under kan du titta på foton från båda kvällarna. De flesta bilder är tagna av Adam Hult och får lov att användas i icke-kommersiella sammanhang om fotografen namnges. Se varje bild för fler detaljer. Om Flickr-spelaren inte syns så hittar du albumet här.

Richard

Richard jobbar på forskningscentret Medea på Malmö högskola.

  • Jak

    Kul att se min tweet från Pixelpaj bland dem! En riktigt bra föreställning! Hoppas på en lika bra show nästa år :)