psv-lbp-ss2

Torsdag kl 18 – föreläsning om musiken i LittleBigPlanet PS Vita

Se föreläsningen i efterhand i spelaren ovan, eller här.

På torsdag 8 maj får Malmö konserthus besök av Tobias Lilja, ljuddesigner på Tarsier Studios, som föreläser om spelet LittleBigPlanet PS Vita. Föreläsningen börjar kl 18:00 och det är fritt inträde. Även Malmö Kulturskola medverkar och de kommer att framföra äldre TV-spelsmusik.

Tarsier Studios är en oberoende svensk spelstudio som grundades 2004 i Karlshamn men som sedan dess har expanderat och även skaffat kontor i Malmö. Studion har ett bra förhållande till Sony Computer Entertainment Worldwide Studios och arbetar idag med den omtyckta Little Big Planet-serien. Under 2012 släppte Tarsier LittleBigPlanet PS Vita och det är detta spel torsdagens föreläsning kommer att kretsa kring.

Föreläsningen kommer att bli en slags överblick över musiken i LittleBigPlanet PS Vita där Tobias går igenom alla olika typer av musik som finns i spelet, och hur studion gick till väga för att skapa den. Det som är lite speciellt med LittleBigPlanet är att det är väldigt elektiskt, vilket innebär att studion kombinerar massor av olika genrer. Detta krävde ett lite annorlunda arbetssätt där man behövde samarbeta med flera olika kompositörer samt licensera musik som redan var utgiven. Tobias kommer att visa exempel från spelet samtidigt som han håller det på en övergripande nivå utan att bli alltför teknisk.

Tobias föreläser torsdagen den 8 maj klockan 18:00 (fram till ca 19:00). Intressant för dig med både spel- och musikintresse. Detta är samma dag som konserthuset håller Open Pixel Night så du kan passa på att skapa pixelkonst med post-it-lappar och ta en paus för att lyssna på föreläsningen.

Föreläsningen arrangeras i samarbete mellan ABF, Tarsier och Malmö symfoniorkester och är en del av Joystick 6.0 – se hela programmet här!

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.