3419

Dagens spelmelodi: Alan Wake (Xbox 360) – The Poet and the Muse (2010)

Alan Wake som släpptes 2010 var uppstyckat som en TV-serie. Efter varje avslutat avsnitt följde eftertexter acckompnajerat av ett låtstycke. När avsnitt fyra döpt till “The Truth” var över spelades melodin “The Poet and the Muse” som kretsade direkt runt två av spelets karaktärer, Thomas Zane och Barbara Jagger.

Låten spelas upp av ett fiktivt band vid namn Old Gods of Asgard men i själva verket tog spelstudion Remedy hjälp av landsmän när de anlitade det finska rockbandet Poets of the Fall. All musik som är gjord av Old Gods of Asgard är deras kreation.

Skälet att den här låten speciell för mig är dubbelbottnad. Jag uppskattar hur stycket är direkt bundet till spelets bakomliggande handling. Det är ett kul och intressant grepp. Det andra skälet är väldigt personligt. Bortsett från att den var mitt väckarklocksljud i två års tid kommer jag alltid associera denna melodi till någon jag brydde mig väldigt mycket om och fortfarande bryr mig om. Det gör “The Poet and the Muse” till en väldigt kraftfull låt för mig.

Har du själv någon spelmusik som du länkar till någon personlig upplevelse eller till en person som är speciell för dig? Berätta!

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.