2652214-5947808424-a3801

Dagens spelmelodi: Shovel Knight (multi) – Strike the Earth (2014)

Jake Kaufman har jag talat om tidigare här på Joystick. Han står bakom originalmusik till spel som Mighty Switch Force och Shantae medan han också gjort fenomenala omtolkningar i Double Dragon Neon och Duck Tales.

Kaufman är som mest känd för sina begåvade chiptunes-alster och för han är duktig på att fånga retrokänslan på moderna tillvägagångssätt. I somras släpptes Shovel Knight, ett spel som ämnade att fånga 8-bitskänslan från NES-eran. Musiken är inget undantag och till sin hjälp hade man Kaufman som gjorde ett enastående bra jobb med spelet soundstrack.

Nu skall ni få lyssna på stycket “Strike the Earth!” som kommer från spelets inledande nivå. Det är en otroligt upbeat, glad och hektisk låt som välsignats med en sån där trallvänlig melodi som de gamla retrospelen var ack så kända för.

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.