BayonettaHero_vf3

Dagens spelmelodi: Bayonetta (multi) – Let’s Dance Boys! (2010)

Dags att liva upp er allihopa efter tre skräckbetonade musikstycken på raken. I samband med att Bayonetta 2 släpps på Wii U i slutet av veckan tänkte jag glädja er med mitt favoritstycke från originalspelet med den otroligt charmiga och självsäkra umbra-häxan i huvudrollen.

Vill du hitta motsatsen till atmosfärisk musik? Då är Bayonettas “Let’s Dance Boys!” låten för dig! En otroligt medryckande och upplyftande jazzsvängig låt. Det är en låt som gör skäl för namnet för det är svårt att inte röra på sig när man hör denna trumpetfokuserade härlighet som är ackompanjerad av en intensiv elektronisk trummaskin. När crescendo och tonhöjningen sker vid 02:45 är det svårt för mig inte vara lyrisk och laddad med positiv energi.

En melodi som passar perfekt till Bayonettas fåniga over-the-top-gameplay och hennes lättsamma dansanta “kunde inte bry mig mindre”-attityd.

Tvåans huvudtema döpt till “Tomorrow is Mine” går redan nu att lyssna på också tack vare demot Nintendo släppte för några veckor sen. Den låten har lite mer av en japansk popkänsla men är en likväl rekommendation från min sida om man vill höra en glad popdänga.

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.