Earthbound-Wallpaper

Dagens spelmelodi: Earthbound (NES) – Pollyanna (1989)

Det råder ingen tvekan om vilken spellåt jag vill belysa i dag. Vad passar bättre att lyssna, spela och sjunga tillsammans med en vän än optimistiskt laddade Pollyanna från Earthbound när man tampas med en påstridig och ihållande huvudvärk? Inget fick min helg så upplyft som att tillsammans med en vän jamma på denna melodi.

Låten anses vara huvudtemat till Earthbound-serien och är komponerad av Keiichi Suzuki and Hirokazu Tanaka. Versionen vi skall lyssna på är en officiell remaster komplett med låttext och framförd av Catherine Warwick.

Texten refererar till novellen Pollyanna där man får följa den alltid optimistiskt lagda Pollyanna Whittier. Det är en feel good-låt av stora mått och lyckas samtidigt vara oerhört emotionell i sitt sammanhang.

Lyssna nu på denna version av underbara Pollyanna (I Believe in You) från Eartbound! Videon i sig är inte fy skam heller som förövrigt även innehåller lite av låten Eight Melodies också. Mycket nöje och ha en bra veckorstart!

Här kan ni också höra originalet från NES

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.