projector-361353_1280

#MSOfilmhelg – filmhelg på Malmö konserthus i november

I november rullar man ut den röda mattan på konserthuset då vecka 46 kommer gå i filmmusikens tecken. Malmö symfoniorkester kommer först framföra filmkompositörlegenden John Williams mest populära verk fredagen den 14 november och dagen efter har zombiekortfilmen Zombiehagen av Jonas Ussing filmpremiär där dess soundtrack spelas upp live av orkestern. Jag hoppas även denna konsert kan tänkas locka er även om den inte är om spel.

Efter fantastiska Joystick 6.0 frågade vi er som deltog om liknande konserter hade varit av intresse och svaret var en rungande ja av stor majoritet. Därför tar jag tillfället i akt att informera er popukultur- och mediaälskare att en filmmusikhelg stundar om bara några få veckor.

Detta kommer innebära att Joystick-bloggen sakta men försiktigt kommer att vakna till liv i igen för att samtala om zombier och filmerna som John Williams gjort musiken till. Allt kommer så klart för stunden viras in i ett speltema, något som inte borde vara alltför ologiskt med tanke på hur många zombier som finns i dator- och TV-spel, för att inte tala om mängden Star Wars- och Harry Potter-spel som finns därute. Så räkna med en hel del spelmusik som är inspirerad av filmens värld denna vecka på Joystick.

Slutligen som kickoff vill jag snabbt informera om de två konserterna på ett mer utförligt sätt. Det är två separata konserter men som går under samlingsnamnet MSOfilmhelg som förövrigt även råkar vara vår hashtag som vi gärna ser att du använder på sociala medier när du talar om konserterna.

#MSOfilmhelg

John Williams-konsert – 14 november kl. 19:00
John Williams har gjort musiken till många klassiska filmer som många av oss älskar. Star Wars, Indiana Jones, Superman, Hajen och mycket mer. Därför kommer hans musik framföras fredagen den 14 november av Malmö symfoniorkester i en fullskalig tvåaktskonsert. Ta chansen att höra dessa oförglömliga stycken på bästa tänkbara sätt. Konserten bjuder också på en “riktig film” med “liveband”. The Great Bear av Ebsen Toft Jacobsen och musik av Nicklas Schmidt från Copenhagen Bombay Studio.
Beställ din biljett här!

Zombiehagen-premiär – 15 november kl. 19:00
Detta är en dansk filmproduktion av Jonas Ussing. Zombiehagen är som ni hör på namnet en zombiefilm och Malmö symfoniorkester står för filmens soundtrack. Lördagen den 15 november kommer Zombiehagen ha premiär i Malmö konserthus och dess soundtrack kommer vara utstrippat ur filmen och istället framföras direkt av orkestern på plats. Detta är ett unikt sätt att uppleva Zombiehagen och film i största allmänhet, så ta chansen. Zombiehagen är en kortfilm på 30 minuter. Utöver filmpremiären ingår även ett urval av John Williams musik från kvällen före.
Beställ din biljett här!

Bägge dessa konserter kommer ackompanjeras av olika roliga evenemang men information om dessa kommer vid ett senare tillfälle. Jag hoppas ni är filmmusiksugna!

Alexander

Alexander Cederholm har ägnat 13 år åt att skriva och tycka till om spel, industrin och kulturen omkring. Inget får Alex mer pepp än givande spelkonversation eller när han finner en artikel med nya unika infallsvinklar. På Joystick-bloggen blir kommer han nu skriva om spelmusik och Joystick-konserten för hela slanten.